(123) 456-7890 email@domain.com

RECEPT
Vinogradarske pogačice

Sastojci:
250 grama oštrog brašna
250 grama glatkog brašna
1 ravna žlica soli
otprilike 1,5 dcl mlačne vode
1 dcl ulja
1 svježa germa (kvasac)
1 žličica šećera
1 dcl mlijeka
ulje za prženje

Upute za pripremu:
U malo mlakog mlijeka stavite svježu germu (kvasac), mlijeko, šećer i malo brašna. Promiješajte i pustite da se diže na toplom mjestu otprilike 20 minuta. U zdjelu stavite obje vrste brašna i sol te promiješajte. U sredini napravite udubinu u koju će te staviti dignuti kvasac. Kad stavite kvasac promiješate i malo po malo dodajte mješavinu mlačne vode i ulja dok smjesa ne postane kompaktna. Ovu mješavinu dodajte malo pomalo jer možda neće biti potrebno sve dodati. Kad zamijesite tijesto u kuglu, stavite da se diže na toplom otprilike 20 minuta. Kad se tijesto digne, razvaljajte ga na glatkoj pobrašnjenoj površini i razrežite na kvadratiće i u sredini ih zarežite. Narezani kvadratići neka se dižu otprilike 10 minuta. Pržite ih u vrelom ulju dok ne pozlate sa svake strane. To će trajati otprilike dvije minute. Ocijedite ih na papirnatom ručniku. Od ove količine, ako ih režete na srednje komade, trebalo bi ispasti dvadesetak komada. Poslužite ih gladnim beračima grožđa u vinogradu uz domaći tvrdi dimljeni sir, domaću dimljenu šunku, kuhana jajca te paradajz i narezani luk. To je gablec za prave težake. Dobar tek!