(123) 456-7890 email@domain.com

O aktivnosti

O Tragovima sjećanja

U sklopu projekta Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje, aktivnost Tragovi sjećanja doprinosi razvoju programa međugeneracijske suradnje. Šestinček Udruga za promicanje kulturnih vrednota koja je osnovana radi unaprijeđenja i razvitka kulturne baštine Šestina, očuvanja i promicanja šestinske nošnje, šestinskih narodnih običaja te ostalih kulturno-povijesnih i prirodnih baština lokaliteta Šestina, kao partner u projektu zadužena je za prikupljanje materijala, fotografija i izvedbu i provođenje programa virtualnog sjećanja. Glavni cilj osnivanja Šestinčeka bio je i ostao zapisati i tako spasiti od zaborava mnoge informacije o Šestinama koje nigdje dosada nisu zapisane.

Na podstranici Tragovi sjećanja, između ostalog, objavljivat će se video zapisi u kojima mlade osobe bilježe sjećanja umirovljenika i starijih osoba koje se prisjećaju običaja iz svoje mladosti te života u Šestinama kakav je nekad bio. Na Tragovima sjećanja moguće je pronaći Mitove i legende, Narodne običaje, Gastronomsku ponudu, Gospodarstvo i razvoj domaćinstva, Arhitekturu, Kulturne znamenitosti i Videozapise.

Suradnja starijih osoba koje su bogate životnim iskustvom, s mladim osobama koje posjeduju znanja i vještine potrebne starijima te provođenje programa virtualnog sjećanja, služi im na obostranu korist.

Tragovi sjećanja upoznat će posjetitelje podstranice s običajima i prošlošću Šestina te teškim i surovim životom šestinskog stanovništva onog doba, a koji je danas teško zamisliv novim naraštajima i današnjim stanovnicima tog živopisnog podsljemenskog naselja.